Nyheter

Landets bästa tävlar om TT:s Stora Fotopris

TT:s Stora Fotopris har under de senaste åren blivit ett av de mest prestigefyllda prisen inom dokumentärfotografi i Sverige. 100 000 kronor går till den fotograf som på bästa sätt återgett det svenska samhället med hjälp av en serie bilder.

Följande jurymedlemmar känns igen från tidigare år:

Eirill Wiik, bildchef på NTB

Joakim Ståhl, bildchef på Svenska Dagbladet

Magnus Bergström, frilansfotograf samt bildredaktör/huvudfotograf för Magasinet Filter. Juryns ordförande.

Nya jurymedlemmar i år är Gunilla Muhr, verksamhetschef och curator på CFF (Centrum för fotografi) samt Maartens Koets, tf vd på World Press Photo. Annika Jönsson, creative editor på TT Nyhetsbyrån, är jurysekreterare utan rösträtt.

I mitten av oktober påbörjar de arbetet med att hitta tre favoriter som nomineras till priset. I november får vi reda på vem som erhåller priset under en ceremoni på Hotell Rival i Stockholm.

Martin von Krogh, Hannah Modigh och Trinidad Carrillo under prisutdelningen 2013.

Martin von Krogh, Hannah Modigh och Trinidad Carrillo under prisutdelningen 2013. Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån

I fjol gick priset till Hannah Modigh och hennes bidrag ”The Milky Way”, som handlar om tiden mellan att vara barn och vuxen. Bland tidigare års pristagare finns KK+TF, Martin Bogren, Martina Hoogland Ivanow och Niklas Larsson.

Sista ansökningsdag till priset är 1 oktober. Läs mer och ansök på www.fotopriset.se

Nu är det även hög tid att ansöka om TT:s Fotostipendium. Stipendiet på 30 000 kronor riktar sig till unga nordiska fotografer som har påbörjat ett fotografiskt projekt.

Ansök om TT:s Fotostipendium 2014

 


 

För mer information om TT:s Stora Fotopris kontakta:

Annika Jönsson, creative editor, annika.jonsson@tt.se

 

För mer information om TT:s Fotostipendium kontakta:

Marie Trägårdh, bildredaktör, marie.tragardh@tt.se

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply