Nyheter

TT-gruppen prisas med dubbla guld

TT-gruppens kundtidningar har vunnit guld i två prestigefyllda branschtävlingar. TT Nyhetsbyrån vann guld för bästa kundtidning med ”Save the date” på Svenska Designpriset. Uppdragsmedia blev också guldprisbelönad på Svenska Publishing-priset för tidningen ”Hallen”.

Uppdragsmedia och TT Nyhetsbyrån konkurrerade för första gången med varandra. Vi var nämligen nominerade till Svenska Designpriset i samma kategori: redaktionell print – kundtidning.

TT Nyhetsbyrån kammade hem guldmedaljen för första gången och glädjeyttringarna lät inte vänta på sig:

– Äntligen! utbrast Annika Jönsson, bildredaktör, och Sara Perers, ansvarig utgivare av magasinet. Vi har vunnit silver två gånger, så det var på tiden!

Magasinet ”Save the date” togs fram 2013 tillsammans med designbyrån Studio Bon. Uppdraget var att visa på bredden i TT:s enorma utbud av bilder, vilket resulterade i ett nedslag under en enda dag: 15 september 2008, även kallad Black Monday. Investmentbanken Lehman Brothers gick omkull och hela världsekonomin skälvde. ”Save the date” lyfter fram andra nyhetshändelser som inträffade under samma dag med hjälp av unika bilder från TT Nyhetsbyråns arkiv.

Svenska-designpriset-2014

Sophia Nyberg tog emot priset på Moderna Museet. Foto: Kristina Funck

Guld i Svenska Publishing-priset

– För en kryddig och smakrik färgskala, lekfull typografi och en layout med bra känsla för rytm.

Med den motiveringen fick Uppdragsmedia ta emot guldet för magasinet ”Hallen”, i kategorin kundtidning riktad till konsument.

Svenska-publishing-priset-2014

Foto: Josef Mann

På plats fanns för att ta emot priset fanns Kristina Funck, projektledare, och Jonas Larsson som skapade konceptet för ”Hallen”. Han står för den grafiska formgivningen och är idag chefredaktör för magasinet.

– Det är extra kul att vinna just Svenska Publishing-priset eftersom de bedömer hela tidningen. Magasinet är ju en helhet och de har verkligen sett på alla delar, allt från grafisk form via print, till hur välskrivna texterna är och hur de talar till våra läsare.

Mat- och inspirationsmagasinet ”Hallen” är en del av saluhallen Hötorgshallens nya kommunikationsstrategi där Uppdragsmedia även producerar ett nyhetsbrev.


Se filmen från Svenska Publishing-priset


Läs mer:

Mer om arbetet med ”Save the date” kan du läsa om på TT Nyhetsbyråns blogg. Bläddra i magasinet här.

Uppdragsmedia: ”Hallen” vann Svenska Publishing-priset

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply