Nyheter

TT Kompetens får ny logotyp

TT Kompetens logga

TT Kompetens nya logga i stående format

Nu är det dags för TT Kompetens att uppdatera sin logotyp. TT Kompetens chef Thorbjörn Lindskog berättar om bakgrunden till bytet.

– Vi var aldrig med i processen när TT Nyhetsbyrån bytte logga och har fortfarande en logga baserad på TT:s gamla runda logotyp. Det har alltså varit på gång länge nu. Den gamla har dessutom varit svårjobbad. Vi ville ha något mer stilrent.

Den nya logotypen har utformats av Robert Ericsson, Creative Director på TT Nyhetsbyrån i nära samarbete med TT Kompetens. Kraven har varit höga på nya logotypen. Emma Funke, utbildningskoordinator på TT Kompetens, är nöjd med resultatet.

TT Kompetens logga

TT Kompetens nya logga i liggande format

– Den känns fräsch och modern. Samtidigt har den ett klassiskt typsnitt och synkar bra med TT-gruppen. Jag tycker att den känns rolig och har en tydlig koppling till utbildning. Jag gillar den verkligen.

Thorbjörn berättar att det är mycket på gång för TT Kompetens framöver förutom en ny logotyp. Webbaserade utbildningar är ett helt nytt område.

– Utbildningen i att jobba med rörlig bild har också varit väldigt populär och som alltid är det många som vänder sig till TT Kompetens för utbildningar som rör skrivande.

– Vi ser ett stort intresse för alla utbildningar inom bild. Särskilt bildjuridik, säger Emma.

Thorbjörn fortsätter.

– Vi skissar på ytterligare utbildningar inför hösten.

Implementeringen av den nya logotypen och medföljande grafisk form har redan genomförts.

 

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply