Nyheter

TT-Gruppen förvärvar testverksamhet och startar WiseGuide

Från och med den 1 september kommer Smartsons redaktionella testverksamhet att överlåtas till TT-Gruppen och nystartade WiseGuide.

Testföretaget Smartson har i över tio år erbjudit svenska och nordiska tidningar kvalitativa konsumenttester och produktguider. I samband med att företaget renodlar sitt utbud har man valt att avyttra den redaktionella produktionen till en av sina mest långvariga samarbetspartners, TT Spektra.

– Vi har fört samtal sedan i våras och var direkt rörande överens om att vi har rätt förutsättningar för att förvalta och utveckla Smartsons redaktionella erbjudande, säger Göran Westin, vd på TT Spektra.

– Vi har valt att lägga verksamheten i vårt helägda dotterbolag Uppdragsmedia, som nu kommer erbjuda tjänsten under varumärket WiseGuide.

Smartsons nuvarande redaktionella kunder har informerats om förändringen, som inledningsvis inte kommer yttra sig på annat sätt än namnbytet.

– Dagens verksamhet och testmetodik bygger på lång erfarenhet och har visat sig vara ett vinnande koncept. Vi ska inledningsvis se till att allt flyter på från nya lokaler och att alla kunder verkligen känner sig trygga, säger David Stark, chefredaktör på Uppdragsmedia.

– På lite längre sikt kommer vi självklart att titta på produktutveckling och hur vi kan förbättra vårt erbjudande och det kommer vi göra i samråd med våra kunder.

Genom försäljningen av testverksamheten till TT-Gruppen ska Smartson nu satsa hundra procent på sharevertising där företag låter människor testa produkter och dela genuina omdömen i sociala medier.

– Vi är mycket nöjda med att TT-Gruppen fortsätter vårt arbete med att erbjuda jämförande konsumenttester. Nu får vi möjligheten att fokusera på sharevertising där tillverkare och konsumenter möts på ett nytt och transparent sätt. Genom försäljningen kan vi expandera ytterligare på nordisk basis, säger Martin Hellgren CEO på Smartson.

För mer information om WiseGuides utbud av tjänster, besök gärna hemsidan.

För ytterligare frågor, kontakta gärna:

Göran Westin, vd TT Spektra
goran.westin@ttspektra.se, 070 – 575 74 57

David Stark, chefredaktör Uppdragsmedia
david.stark@uppdragsmedia.se, 070 – 328 38 81

Martin Hellgren, CEO Smartson
martin@smartson.se, 070 – 758 60 03