Nyheter

Unikt magasin om Victorias bröllop

På TT Spektra har tankarna på att göra en tidning i magasinsformat funnits länge. När kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovade sig såg man möjligheten.

I över ett års tid har bröllopsmagasinet Victoria & Daniel planerats och producerats, hela tiden i nära samarbete med de medverkande tidningarna. Under helgen distribueras magasinet med 32 tidningar i sammanlagt 23 olika editioner.

Satsningen är unik på flera sätt.

Åtminstone huvuddelen av de medverkande tidningarna har aldrig tidigare publicerat ett lika påkostat och omfattande magasin i det här formatet.

Varken TT Spektra eller någon annan svensk aktör har producerat något jämförbart – ett 52-sidigt magasin med plats för såväl riksannonser och redaktionellt rikstäckande innehåll som lokalt insålda annonser och lokalt innehåll.

– Vi är supernöjda med magasinet och jag vill verkligen ge en eloge till alla som varit delaktiga i det här projektet, både på

TT Spektra och alla olika partners. Att vi skulle göra en snygg och läsvärd tidning visste vi, men logistiken kring produktionen och tryckningen av 23 olika editioner var en stor utmaning för oss. Men det examensprovet har vi klarat med bravur, säger TT Spektras vd och chefredaktör Göran Westin.

– Samarbetet med alla deltagande tidningar har också fungerat fantastiskt bra och varit inspirerande för oss. Nu ska vi summera erfarenheterna av magasinssatsningen och fundera över vad som kan bli nästa steg. Vi vill från vår sida i alla fall inte detta ska bli en engångsföreteelse.

På TT Spektras blogg kan ni läsa mer om den omfattande logistiken kring och arbetet med Victoria & Daniel.

Vi är mycket glada och stolta över Victoria & Daniel. Responsen från tidningarna har varit mycket god och vi hoppas på lika fina reaktioner i de 860 000 svenska hushåll som nu får magasinet med sin morgontidning.

Har ni frågor om bröllopsmagasinet Victoria & Daniel, kontakta Maria Ståbi via e-post eller telefon: 08 – 691 16 42.


This Post Has 0 Comments

Leave A Reply